Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 09:00

КЗСО "Шепельська гімназія №39"

Меню сайту
Наше опитування
Яка ваша улюблена пора року?
Всього відповідей: 28
Статистика
Головна » Архів матеріалів

25 жовтня, у день народження іграшкового ведмедика Тедді, дорослі і діти беруть своїх улюблених ведмедиків на роботу чи до школи.
Учні і вчителі нашої школи також підтримали цю акцію.
Улюблена іграшка поруч прикрасила  звичайний шкільний день: дорослі пригадали приємні миті дитинства, а діти відчули тепло і затишок рідного дому.

Переглядів: 29 | Додав: shepel_teacher | Дата: 25.10.2023 | Коментарі (0)

Свят багато не буває, а особливо для дітей!
Саме тому у нашій школі з 16 по 20 жовтня вперше проводився Гарбузовий тиждень, присвячений Дню Гарбуза, що відзначається в Україні 26 жовтня.
Адже, гарбуз - це справжній дар осені, багатий на вітаміни та корисні мікроелементи, необхідні нашому організму напередодні зими.
Протягом тижня працювала тематична фотозона.
Учні 1 класу виготовили сумки-гарбузики у техніці орігамі, учні 4 і 5 класів позмагалися у грі "Who's TOP".
 Для учнів 8-9 класів організували спортивно-розважальне шоу "Гарбуз FEST".


Свято Гарбуза стало чудовою нагодою, щоб випробувати свою ерудицію та богатирську силу, популяризувати страви з гарбуза і поласувати кулінарними новинками і смачною гарбузовою кашею, а також підняти командний дух і отримати позитивні емоції.

Переглядів: 26 | Додав: shepel_teacher | Дата: 20.10.2023 | Коментарі (0)

Ось і завітала щедра осінь, яка повноцінно панує уже другий місяць. З давніх-давен люди відмічали свято осені, свято зібраного урожаю. Так, жовтня у ЗСО №39 відбулося Свято осені, яке щорічно проводиться працівниками та вихованцями школи. Уже вкотре декорації цього заходу вражають і милують око відвідувачів дійства. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи, які організували виставку осінніх дарів. З квітів, зерна, гілочок, динь, картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж. Невеличка концертна програма справді порадувала присутніх гарним настроєм та гумором. Сценки пронизані любов’ю до рідного краю, ліричністю та гумором створили справді святкову атмосферу. Програма святкового заходу була яскравою танцювальними номерами та музичними композиціями. Свято пройшло у колі друзів, у барвах осені, з квітами та дарами природи.

 

Переглядів: 21 | Додав: shepel_teacher | Дата: 15.10.2023 | Коментарі (0)

13. 10. 23 р був проведений відкритий виховний захід "Разом до Перемоги", присвячений нашим захисникам і захисницям. 
Шестикласники  дякували нашим воїнам, читаючи вірші напам'ять, співали пісні "Борітеся  - поборете", "Червону калину". Пригадали історичні дати та події,  Героїв нашого села, волонтерів. Повідомили, що кожен  учень 6 класу став волонтером 
 (перед заходом провели благодійний ярмарок, на якому зібрали  9488 гр, ці кошти перерахували на дрон Луцькій сотій бригаді ТРО)
 Були створені мініпроєкти  "Мій тато - Герой"
Намалювали малюнки  нашим воїнам, які пізніше відіслали Новою поштою.

 

Переглядів: 24 | Додав: shepel_teacher | Дата: 13.10.2023 | Коментарі (0)

Дорогий вчителю, від щирого серця кажу вам велике спасибі за безцінну працю і старання, за добре, щире серце, за вашу завзятість і незламний оптимізм. Ви - той маяк, який допомагає учням не загубитися у величезній країні науки і веде їх за собою второваною дорогою. Дякую за всі ваші поради та добрі слова. Бажаю Вам довгих років успішної діяльності, благополуччя і здоров'я. 

Переглядів: 27 | Додав: shepel_teacher | Дата: 03.10.2023 | Коментарі (0)

Переглядів: 24 | Додав: shepel_teacher | Дата: 01.09.2023 | Коментарі (0)

Звіт директора комунального закладу середньої освіти «Шепельська гімназія №39 Луцької міської ради»

Симіцької Світлани Аркадіївни

перед педагогічним колективом та громадськістю про свою діяльність у 2022 – 2023 навчальному році

 

 

Шановні колеги, батьки, учні!

 

На виконання п. 3 наказу Міністерства освіти і науки України від 28.01.2005 № 55 «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів», керуючись Примірним положенням про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 № 178, у відповідності до функціональних обов’язків та з метою подальшого утвердження відкритої, демократичної, державно-громадської системи управління освітою, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у школі, що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації, представляю Вашій увазі звіт про свою діяльність у 2020 – 2021навчальному році.

У своїй діяльності протягом звітного періоду я як директор школи керувався посадовими обов’язками, основними нормативно-правовими документами, які регламентують роботу навчального закладу: Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту»,

«Про основні засади мовної політики в Україні», Статутом школи та чинними нормативно-правовими документами у галузі освіти.

Головне завдання школи - надання якісної повної загальної освіти дітям шкільного віку. Досягнення цієї мети забезпечується шляхом формування ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності. Спільними для всіх компетентностей є такі вміння: читання з розумінням, уміння висловлювати власну думку усно і письмово, критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, співпрацювати з іншими людьми, творчість, ініціативність, уміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми.

Освітня програма, що реалізується в закладі, спрямована на формування в учнів сучасної наукової картини світу, виховання працьовитості, любові до природи; розвиток в учнів національної самосвідомості, формування людини, яка прагне удосконалення та перетворення суспільства; інтеграцію особистості в систему світової та національної культури; рішення завдань, формування загальної культури особистості, адаптації особистості до життя в суспільстві; виховання громадянськості, поваги до прав і свобод людини, до культурних традицій в умовах багатонаціональної держави; створення основи для усвідомленого відповідального вибору та наступного освоєння професійних освітніх програм; формування потреби до самоосвіти, саморозвитку, самоудосконалення тощо.

На сучасному етапі педагогічний колектив вважає найважливішим допомогти кожній дитині досягти успіхів, реалізувати духовні, комунікативні, пізнавальні й творчі потреби. Тому співпраця учителів школи, учнів, батьків і громадських структур спрямована на досягнення кожною дитиною значущих для неї особистісних і колективних успіхів. Результати роботи закладу свідчать про те, що у школі працюють професіонали своєї праці.

Прийняті управлінські рішення логічно і тактично сприяли вирішенню та реалізації пріоритетних питань роботи школи, серед яких найвищим пріоритетом було і залишається створення комфортних умов навчання для дитини та надання якісної освіти як передумови всебічного розвитку, виховання та самореалізації особистості, готової до свідомого життєвого вибору, самореалізації, відповідальності, трудової діяльності та громадянської активності, такої, що прагне до самовдосконалення і навчання упродовж життя.

На кінець навчального року у школі навчалось 119 учнів. З них 57 учнів початкової школи, 62 учнів 5-9-х класів. Навчання проводилось дистанційно у синхронному та асинхронному форматі.

У минулому навчальному році в школі працювало 15 педагогічних працівника. З них 0 – мають педагогічне звання «учитель-методист», 5 -

«старший учитель», 10 мають вищу кваліфікаційну категорію, 2 – першу категорію, 1– другу категорію, 2– категорію «спеціаліст».

2021-2022 навчальний рік завершили 114 учнів.

Усі новації і реформи починаються з початкової школи. Свою діяльність вчителі початкових класів спрямовують на створення творчої атмосфери, модернізації форм та засобів навчання і виховання дітей, а головне – на реалізацію принципу рівноправного діалогу між учителем та учнем.

З 1 вересня 2021 року  учні 1-их - 4-х класів продовжують  навчання за новою освітньою програмою, розробленою під керівництвом О.Я. Савченко. Новий зміст освіти заснований на формуванні необхідних для успішної самореалізації в суспільстві компетентностей.

У класних приміщеннях, де навчаються учні 1-9-х класів, буде здійснено косметичний ремонт. Кімнати оснащено меблями, в тому числі одномісними партами, комп’ютерною технікою – ноутбуком для вчителя, кольоровим принтером та проектором, ламінатором. Придбано велику кількість дидактичного матеріалу.

Для забезпечення дослідницької діяльності дітей, формування самостійності, організації роботи дітей у парах, у малих групах, а також індивідуально, облаштовано навчальні осередки. Є куточки відпочинку, усамітнення, змінні тематичні осередки, зони художньо-творчої діяльності, дитячі класні бібліотечки.

Як показує практика, учні, які навчаються за програмою НУШ набувають необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки швидких реакцій, у дітей розвиваються пізнавальні процеси – сприйняття, пам'ять , мислення, уява й увага. Хочеться зазначити, що матеріал викладений в доступній і зрозумілій формі, завдання заставляють думати, проявляти свою уважність та активність на уроках, розвивають творчі здібності.

У школі функціонує 1 інклюзивний клас, в якому  навчається 1 дитина з особливими освітніми потребами. Головним принципом інклюзивної освіти є створення школи для всіх дітей. Саме у такій школі індивідуальні особливості дітей та їх особливі освітні потреби сприймаються як корисний ресурс, особиста унікальність, а не проблема. За допомогою кваліфікованих педагогічних працівників надається належний супровід та підтримка учням у їх соціальній адаптації, розкритті своїх інтелектуального, фізичного та духовного потенціалів. Завданням нової української школи є створення інклюзивного освітнього середовища - сприятливого середовища для спільного навчання, виховання та розвитку дітей з урахуванням їх потреб та можливостей.

Протягом навчального року робота в інклюзивному класі проводилася відповідно до індивідуального плану розвитку дитини. Для учнів інклюзивної форми навчання було складено індивідуальну програму розвитку, розроблено і затверджено навчальний план класу з інклюзивним навчанням, де було передбачено години корекційно-розвиткових занять з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами. Всі навчальні предмети адаптовані (адаптація змісту та методів до можливостей дитини).У штатний розпис школи було введено посаду асистента вчителя. Учитель інклюзивного класу, асистент вчителя, заступник директора з навчально-виховної роботи, брали участь у постійно

 

діючих семінарах та практичних конференціях з питань інклюзивної освіти.

Питання адаптації дітей з особливими освітніми потребами, визначення й погодження необхідних спеціальних та додаткових видів послуг, визначення й погодження аспектів навчання, застосування спеціально підібраних методик, оцінювання навчальних досягнень учнів розглядалося на засіданнях педагогічної ради; надавалися особисті рекомендації батькам. Протягом року здобувач освіти з ООП брав активну участь у класних та загальношкільних заходах.

З 24.02.2022 в зв’язку з військовим втогненням РФ на територію України навчання здійсьнювалося у дистанційній формі. Учні отримували завдання, рекомендації чи відеоуроки, проводилась індивідуальна робота з дітьми з ООП. Завдання були адаптовані відносно можливостей учнів.

7 учнів 9-го класу  отримали свідоцтво про базову середню освіту. З них 1 – з відзнакою.

На ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.. Тараса Шевченка брали участь 5 учнів школи.

У міжнародному математичному конкурсі «КЕНГУРУ» взяли участь 15 учнів школи,  а у всеукраїнському конкурсі з  української мови «СОНЯШНИК» - 11, а також у всеукраїнському конкурсі з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва та міжнародному двотуровому фестивалі «YLLA ART FEST», в міських олімпіадах, міських та обласних конкурсах. Учні неодноразово займали призові місця.

За результатами навчального року кращі учасники освітнього процесу нагороджені  похвальними листами та грошовою винагородою від ФГ «Корсойл-Агро», керівник Корнійчук Р. А..

Кращі педагоги освітнього закладу відзначалися грамотами та подяками.

В цьому навчальному році школярі отримали новорічні подарунки від ФГ «Корсойл-Агро».

 

Організація дистанційного навчання під час карантину

Особливість 2021-2022 навчального року –дистанційне навчання, яке стало викликом для нас усіх. В першу чергу для вчителів, а також для батьків та дітей. Складність полягала у неоднаковому технічному забезпеченні та професійних навичках його учасників (вчителів, батьків, учнів). Дистанційне навчання мало своїх прихильників і противників. Як серед дітей, так і серед їхніх батьків. Найголовніше – налагодити співпрацю між учнем, вчителем і батьками,  щоб вони почули одне одного.

Для здійснення обміну навчальними матеріалами кожен вчитель самостійно обирав форму, методи, технології і засоби організації дистанційного навчання, що відповідають освітній програмі із застосовуванням будь-яких пристроїв та інструментів, зокрема мобільного телефону, а також розміщення навчальних матеріалів на веб-сайті школи, в тому числі відео-уроки або гіперпосилання на них. Розклад занять та робочий час вчителів в дистанційному режимі було встановлено у відповідності до розкладу навчальних занять та поточного режиму роботи школи. Оцінювання результатів навчання здобувачів освіти та зазначення тем здійснювалось відповідно до безпосередньо проведених навчальних занять у дистанційному режимі через електронні та інші наявні засоби у зручний для вчителя спосіб, з урахуванням того, що навчальні досягнення кожної дитини можуть бути доступними лише для її батьків або законних представників.

Забезпечення організації виховної роботи з учнями

Пріоритетним напрямком виховної роботи в школі є забезпечення національно-патріотичного та духовного розвитку учнів, формування всебічно розвиненої, високоосвіченої особистості, виховання громадянина- патріота з високим рівнем національної гідності та свідомості, політичної культури та громадянської активності.

Впродовж 2021/2022 відбулися: день Захисника України, місячник національно- патріотичного виховання, день Героїв Небесної Сотні, тематичні виховні години в класах, уроки мужності «Герої завжди з нами».  

Заходи присвячені «Дню пам’яті жертв голодомору і політичних репресій»: перегляд документального фільму, виховна година «Прости нас, пам'яте, прости»; виховні години до Дня Матері, до Дня захисту дітей.

Відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання в школі проводиться систематична робота по прищепленню любові до рідного краю, її захисників.

У школі ведеться робота з  дітьми пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Ведеться робота по залученню їх до гуртків.

Проводились індивідуальні бесіди з батьками, учнями про цінність життя та стосовно професійної орієнтації, класними керівниками.

Складено план роботи школи по попередженню та профілактиці скоєння злочинів і правопорушень, відповідно до якого проводились відповідні заходи.

До Дня безпеки в Інтернеті проводилися виховні бесіди та практикуми щодо безпеки в Інтернеті під час дистанційного навчання, раціональності розподілення роботи в цей період. Обговорювалися особливості дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої короно вірусом SARS-CoV-2, правил особистого захисту та гігієни в умовах карантину. Проводився конкурс малюнків на цю тему. В школі функціонували такі гуртки: «Юні мовознавці», «Енергія», «Умілі руки», «Казка», «Вокальна студія», «Основи медичних знань», «Майстерня умілих рук».

Адміністрацією, класними керівниками, вчителями школи своєчасно приймаються відповідні рішення щодо запобігання шкідливих звичок, дитячої бездоглядності, посилення значення сім'ї.

 

Організація роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності

Робота з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, профілактики травматизму дітей у побуті та під час освітнього процесу в закладі освіти проводиться відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації освітнього процесу та інших численних нормативних актів, які регламентують роботу з цих питань. Стан цієї роботи знаходиться під постійним контролем директора школи. З працівниками закладу освіти постійно проводяться відповідні інструктажі з охорони праці, які фіксуються в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці. Інструктажі з безпеки життєдіяльності проводяться з учнями закладу. Класні керівники ведуть журнали реєстрації інструктажів з питань безпеки життєдіяльності, в яких фіксують проведення вступного, первинного та цільових інструктажів; починаючи з 9-го класу учні розписуються в журналі інструктажів. Кожна класна кімната, кабінет, спортивна заламає необхідний перелік документації з питань безпеки життєдіяльності.

Впродовж року класними керівниками проводились бесіди з питань попередження травматизму. Проводились бесіди з безпеки життєдіяльності та безпеки дорожнього руху. Школа брала активну участь в «Рейдах на дорозі», запрошувались працівники ДАІ.

Упродовж навчального року додатково проводилися бесіди з попередження дитячого травматизму напередодні осінніх, зимових, весняних і літніх канікул, проводилися інструктажі з безпеки життєдіяльності і охорони праці під час участі у спортивних заходах.

Напередодні літніх канікул з учнями проведені первинні інструктажі з питань запобігання дитячому травматизму. Серед учнів та їх батьків проведено також роз’яснювальну роботу щодо обмеження часу перебування на сонці, шляхів запобігання сонячних та теплових ударів, дотримання правил поведінки на воді, забезпечення необхідного для здоров‘я дитини водного балансу тощо.

Здобувачі освіти та працівники закладу обізнані з вимогами охорони праці безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, правил поведінки в умовах надзвичайної ситуації і дотримуються їх.

Приміщення школи забезпечені первинними засобами пожежогасіння. По всій школі розміщені плани евакуації у разі небезпеки чи аварії. Для попередження виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо- зимовий період перевіряється температурний режим, дотримується енергозберігаючий режим роботи школи, перед зимовим сезоном перевіряється система опалення, постійно ведеться очистка від снігу території школи, попередження травм при падінні (посипається сумішшю від льодяної корки).

У школі створені умови для здорового та якісного харчування: належний матеріально-технічний стан харчоблоку та їдальні; дотримання санітарно-гігієнічних вимог приміщень для приготування їжі та їдальні; столи, стільці, місця для видачі готових страв є чистими та регулярно миються.

Школа забезпечена в повному обсязі дезинфікуючим засобом “Біохлор”, рідким милом з асептичною дією ТМ “Бджілка”, засобами для миття підлоги та обладнання.

Щорічно покращується матеріальна база школи. Упродовж 2021-2022 навчального року за бюджетні кошти для школи придбано необхідні меблі, дидактичні матеріали та обладнання, комп’ютерне обладнання,  матеріали для проведення ремонтних робіт, господарський інструмент,

шкільна документація, канцтовари, медикаменти.

 

 

Атестація педагогічних працівників

 

Атестація у 2021/2022 навчальному році здійснювалась за затвердженим планом. Під час проведення атестації не було допущено порушень щодо дотримання Положення про атестацію. Випадків зниження в атестаційний період кваліфікаційної категорії чи позбавлення педагогічного звання не було. Безконфліктність організації й проведення атестації забезпечується доброзичливими взаєминами між педагогами, які атестуються, та членами атестаційної комісії, готовністю їх до конструктивної та результативної роботи, відкритістю планування та дотримання норм і правил проходження атестації, залучення до атестації широких кіл громадськості. У 2021-2022 навчальному році атестувалось 3 педагоги. Кваліфікаційну категорію присвоєнно педагогічне звання  «старший вчитель» -1 вчителю, встановлено кваліфікаційну категорію «Спеціаліст ІІ категорії» для 1 вчителя.

                                                                                                     Організація    харчування   та    медичного обслуговування учнів і педагогічних працівників.

 

Якісне і здорове харчування дітей – одна із умов здоров’я, розвитку та успішного навчання дітей. Школа, в якій дитина проводить більшу частину свого часу, має дбати про забезпечення умов для якісного і здорового харчування, а також формувати в учнів стійкі навички здорового харчування. Завдання нашої школи – не лише створити належні умови для харчування, а й докласти зусиль, щоб дітям хотілося харчуватися у шкільній їдальні.

Щоб створити у закладі умови для здорового, якісного харчування, адміністрація школи постійно контролює належний матеріально-технічний

харчоблоку та їдальні, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, засвідчення підписом керівника щоденного меню, щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання, дотримання термінів реалізації і технології виготовлення страв.

У 2021-2022 н.р. безкоштовне харчування було організовано для 52 учнів початкової школи, 12 дітей пільгових категорій.

 

 

Надання соціальної підтримки та допомоги дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

 

На виконання Законів України «Про охорону дитинства», «Про освіту»,

«Про загальну середню освіту», з метою вдосконалення роботи з забезпечення соціально-правових гарантій дітей пільгового контингенту, їх захисту, створення необхідних умов для повноцінного та різностороннього їх розвитку в школі проводилась робота щодо створення сприятливих умов для розвитку дитини, налагодження зв`язків і партнерських відносин між сім`єю та школою. Робота з даного напрямку здійснювалась відповідно до річного плану роботи школи, плану виховної роботи. На початку навчального року було підготовлено банк даних соціально незахищених категорій дітей, який у ході освітнього процесу змінюється та поновлюється в залежності від кількісного складу учнів кожної визначеної категорії.

В школі у 2021-2022 навчальному році навчалися  4 дітей-сиріт, та 2 учнів з інвалідністю, 42 дітей з багатодітних сімей, 12 дитина з малозабезпеченої сім’ї, 3 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи  та 3 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

Постійно оновлювався банк даних дітей пільгових категорій. Ця робота проводилася на підставі відповідних документів класними керівниками. Діти пільгових категорій відвідували гуртки та секції, брали активну участь в житті школи: в шкільних та класних виховних заходах, конкурсах, вікторинах, спортивних змаганнях. Складені соціальні паспорти учнів пільгових категорій .

Робота із зверненнями громадян

 

У 2021-2022 навчальному році було отримано 15 звернень і розглянуто під час особистого прийому громадян директором школи. Усі звернення, які надійшли, були вчасно розглянуті і про результати було повідомлено заявникам.

 

 

*

Переконана, що спільними зусиллями наша школа буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне майбутнє народжується в якості сьогоднішньої роботи.

Висловлюю всім вдячність за творчу і сумлінну працю.

Сподіваюся, що набутий вами досвід вирішення освітніх проблем забезпечить успішну практичну реалізацію завдань і викликів, які стоять перед нашою школою.

Бажаю усім вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків, миру й  швидкої Перемоги!

 

 

З повагою, С. А.   Симіцька

Переглядів: 25 | Додав: shepel_teacher | Дата: 01.06.2023 | Коментарі (0)

Шановні батьки майбутніх першокласників!

 ЗСО «Шепельська гімназія №39 Луцької міської ради » оголошує прийом документів для зарахування учнів до 1 класу на 2023-2024 н. р. з 15 квітня по 31 травня.

Для зарахування дитини до закладу потрібно подати такі документи:

- заява одного з батьків;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- медична довідка форма №086-1/о.

- «Карта профілактичних щеплень» (Форма первинної облікової

документації № 063/о), яка містить усю необхідну інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації .

Переглядів: 23 | Додав: shepel_teacher | Дата: 09.05.2023 | Коментарі (0)

Звіт директора комунального закладу середньої освіти «Шепельська гімназія №39 Луцької міської ради»

Симіцької Світлани Аркадіївни

перед педагогічним колективом та громадськістю про свою діяльність у 2021 – 2022 навчальному році

 

 

Шановні колеги, батьки, учні!

 

На виконання п. 3 наказу Міністерства освіти і науки України від 28.01.2005 № 55 «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів», керуючись Примірним положенням про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 № 178, у відповідності до функціональних обов’язків та з метою подальшого утвердження відкритої, демократичної, державно-громадської системи управління освітою, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у школі, що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації, представляю Вашій увазі звіт про свою діяльність у 2020 – 2021навчальному році.

У своїй діяльності протягом звітного періоду я як директор школи керувався посадовими обов’язками, основними нормативно-правовими документами, які регламентують роботу навчального закладу: Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту»,

«Про основні засади мовної політики в Україні», Статутом школи та чинними нормативно-правовими документами у галузі освіти.

Головне завдання школи - надання якісної повної загальної освіти дітям шкільного віку. Досягнення цієї мети забезпечується шляхом формування ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності. Спільними для всіх компетентностей є такі вміння: читання з розумінням, уміння висловлювати власну думку усно і письмово, критичне та системне мислення, здатність логічно обґрунтовувати позицію, співпрацювати з іншими людьми, творчість, ініціативність, уміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми.

Освітня програма, що реалізується в закладі, спрямована на формування в учнів сучасної наукової картини світу, виховання працьовитості, любові до природи; розвиток в учнів національної самосвідомості, формування людини, яка прагне удосконалення та перетворення суспільства; інтеграцію особистості в систему світової та національної культури; рішення завдань, формування загальної культури особистості, адаптації особистості до життя в суспільстві; виховання громадянськості, поваги до прав і свобод людини, до культурних традицій в умовах багатонаціональної держави; створення основи для усвідомленого відповідального вибору та наступного освоєння професійних освітніх програм; формування потреби до самоосвіти, саморозвитку, самоудосконалення тощо.

На сучасному етапі педагогічний колектив вважає найважливішим допомогти кожній дитині досягти успіхів, реалізувати духовні, комунікативні, пізнавальні й творчі потреби. Тому співпраця учителів школи, учнів, батьків і громадських структур спрямована на досягнення кожною дитиною значущих для неї особистісних і колективних успіхів. Результати роботи закладу свідчать про те, що у школі працюють професіонали своєї праці.

Прийняті управлінські рішення логічно і тактично сприяли вирішенню та реалізації пріоритетних питань роботи школи, серед яких найвищим пріоритетом було і залишається створення комфортних умов навчання для дитини та надання якісної освіти як передумови всебічного розвитку, виховання та самореалізації особистості, готової до свідомого життєвого вибору, самореалізації, відповідальності, трудової діяльності та громадянської активності, такої, що прагне до самовдосконалення і навчання упродовж життя.

На кінець навчального року у школі навчалось 119 учнів. З них 57 учнів початкової школи, 62 учнів 5-9-х класів. Навчання проводилось дистанційно у синхронному та асинхронному форматі.

У минулому навчальному році в школі працювало 15 педагогічних працівника. З них 0 – мають педагогічне звання «учитель-методист», 5 -

«старший учитель», 10 мають вищу кваліфікаційну категорію, 2 – першу категорію, 1– другу категорію, 2– категорію «спеціаліст».

2021-2022 навчальний рік завершили 119 учнів.

Усі новації і реформи починаються з початкової школи. Свою діяльність вчителі початкових класів спрямовують на створення творчої атмосфери, модернізації форм та засобів навчання і виховання дітей, а головне – на реалізацію принципу рівноправного діалогу між учителем та учнем.

З 1 вересня 2021 року  учні 1-их - 4-х класів продовжують  навчання за новою освітньою програмою, розробленою під керівництвом О.Я. Савченко. Новий зміст освіти заснований на формуванні необхідних для успішної самореалізації в суспільстві компетентностей.

У класних приміщеннях, де навчаються учні 1-9-х класів, буде здійснено косметичний ремонт. Кімнати оснащено меблями, в тому числі одномісними партами, комп’ютерною технікою – ноутбуком для вчителя, кольоровим принтером та проектором, ламінатором. Придбано велику кількість дидактичного матеріалу.

Для забезпечення дослідницької діяльності дітей, формування самостійності, організації роботи дітей у парах, у малих групах, а також індивідуально, облаштовано навчальні осередки. Є куточки відпочинку, усамітнення, змінні тематичні осередки, зони художньо-творчої діяльності, дитячі класні бібліотечки.

Як показує практика, учні, які навчаються за програмою НУШ набувають необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки швидких реакцій, у дітей розвиваються пізнавальні процеси – сприйняття, пам'ять , мислення, уява й увага. Хочеться зазначити, що матеріал викладений в доступній і зрозумілій формі, завдання заставляють думати, проявляти свою уважність та активність на уроках, розвивають творчі здібності.

У школі функціонує 1 інклюзивний клас, в якому  навчається 1 дитина з особливими освітніми потребами. Головним принципом інклюзивної освіти є створення школи для всіх дітей. Саме у такій школі індивідуальні особливості дітей та їх особливі освітні потреби сприймаються як корисний ресурс, особиста унікальність, а не проблема. За допомогою кваліфікованих педагогічних працівників надається належний супровід та підтримка учням у їх соціальній адаптації, розкритті своїх інтелектуального, фізичного та духовного потенціалів. Завданням нової української школи є створення інклюзивного освітнього середовища - сприятливого середовища для спільного навчання, виховання та розвитку дітей з урахуванням їх потреб та можливостей.

Протягом навчального року робота в інклюзивному класі проводилася відповідно до індивідуального плану розвитку дитини. Для учнів інклюзивної форми навчання було складено індивідуальну програму розвитку, розроблено і затверджено навчальний план класу з інклюзивним навчанням, де було передбачено години корекційно-розвиткових занять з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами. Всі навчальні предмети адаптовані (адаптація змісту та методів до можливостей дитини).У штатний розпис школи було введено посаду асистента вчителя. Учитель інклюзивного класу, асистент вчителя, заступник директора з навчально-виховної роботи, брали участь у постійно

 

діючих семінарах та практичних конференціях з питань інклюзивної освіти.

Питання адаптації дітей з особливими освітніми потребами, визначення й погодження необхідних спеціальних та додаткових видів послуг, визначення й погодження аспектів навчання, застосування спеціально підібраних методик, оцінювання навчальних досягнень учнів розглядалося на засіданнях педагогічної ради; надавалися особисті рекомендації батькам. Протягом року здобувач освіти з ООП брав активну участь у класних та загальношкільних заходах.

З 24.02.2022 в зв’язку з військовим втогненням РФ на територію України навчання здійсьнювалося у дистанційній формі. Учні отримували завдання, рекомендації чи відеоуроки, проводилась індивідуальна робота з дітьми з ООП. Завдання були адаптовані відносно можливостей учнів.

7 учнів 9-го класу  отримали свідоцтво про базову середню освіту. З них 1 – з відзнакою.

На ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.. Тараса Шевченка брали участь 5 учнів школи.

У міжнародному математичному конкурсі «КЕНГУРУ» взяли участь 15 учнів школи,  а у всеукраїнському конкурсі з  української мови «СОНЯШНИК» - 11, а також у всеукраїнському конкурсі з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва та міжнародному двотуровому фестивалі «YLLA ART FEST», в міських олімпіадах, міських та обласних конкурсах. Учні неодноразово займали призові місця.

За результатами навчального року кращі учасники освітнього процесу нагороджені  похвальними листами та грошовою винагородою від ФГ «Корсойл-Агро», керівник Корнійчук Р. А..

Кращі педагоги освітнього закладу відзначалися грамотами та подяками.

В цьому навчальному році школярі отримали новорічні подарунки від ФГ «Корсойл-Агро».

 

Організація дистанційного навчання під час карантину

Особливість 2021-2022 навчального року –дистанційне навчання, яке стало викликом для нас усіх. В першу чергу для вчителів, а також для батьків та дітей. Складність полягала у неоднаковому технічному забезпеченні та професійних навичках його учасників (вчителів, батьків, учнів). Дистанційне навчання мало своїх прихильників і противників. Як серед дітей, так і серед їхніх батьків. Найголовніше – налагодити співпрацю між учнем, вчителем і батьками,  щоб вони почули одне одного.

Для здійснення обміну навчальними матеріалами кожен вчитель самостійно обирав форму, методи, технології і засоби організації дистанційного навчання, що відповідають освітній програмі із застосовуванням будь-яких пристроїв та інструментів, зокрема мобільного телефону, а також розміщення навчальних матеріалів на веб-сайті школи, в тому числі відео-уроки або гіперпосилання на них. Розклад занять та робочий час вчителів в дистанційному режимі було встановлено у відповідності до розкладу навчальних занять та поточного режиму роботи школи. Оцінювання результатів навчання здобувачів освіти та зазначення тем здійснювалось відповідно до безпосередньо проведених навчальних занять у дистанційному режимі через електронні та інші наявні засоби у зручний для вчителя спосіб, з урахуванням того, що навчальні досягнення кожної дитини можуть бути доступними лише для її батьків або законних представників.

Забезпечення організації виховної роботи з учнями

Пріоритетним напрямком виховної роботи в школі є забезпечення національно-патріотичного та духовного розвитку учнів, формування всебічно розвиненої, високоосвіченої особистості, виховання громадянина- патріота з високим рівнем національної гідності та свідомості, політичної культури та громадянської активності.

Впродовж 2021/2022 відбулися: день Захисника України, місячник національно- патріотичного виховання, день Героїв Небесної Сотні, тематичні виховні години в класах, уроки мужності «Герої завжди з нами».  

Заходи присвячені «Дню пам’яті жертв голодомору і політичних репресій»: перегляд документального фільму, виховна година «Прости нас, пам'яте, прости»; виховні години до Дня Матері, до Дня захисту дітей.

Відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання в школі проводиться систематична робота по прищепленню любові до рідного краю, її захисників.

У школі ведеться робота з  дітьми пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Ведеться робота по залученню їх до гуртків.

Проводились індивідуальні бесіди з батьками, учнями про цінність життя та стосовно професійної орієнтації, класними керівниками.

Складено план роботи школи по попередженню та профілактиці скоєння злочинів і правопорушень, відповідно до якого проводились відповідні заходи.

До Дня безпеки в Інтернеті проводилися виховні бесіди та практикуми щодо безпеки в Інтернеті під час дистанційного навчання, раціональності розподілення роботи в цей період. Обговорювалися особливості дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої короно вірусом SARS-CoV-2, правил особистого захисту та гігієни в умовах карантину. Проводився конкурс малюнків на цю тему. В школі функціонували такі гуртки: «Юні мовознавці», «Енергія», «Умілі руки», «Казка», «Вокальна студія», «Основи медичних знань», «Майстерня умілих рук».

Адміністрацією, класними керівниками, вчителями школи своєчасно приймаються відповідні рішення щодо запобігання шкідливих звичок, дитячої бездоглядності, посилення значення сім'ї.

 

Організація роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності

Робота з охорони праці, безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, профілактики травматизму дітей у побуті та під час освітнього процесу в закладі освіти проводиться відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації освітнього процесу та інших численних нормативних актів, які регламентують роботу з цих питань. Стан цієї роботи знаходиться під постійним контролем директора школи. З працівниками закладу освіти постійно проводяться відповідні інструктажі з охорони праці, які фіксуються в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці. Інструктажі з безпеки життєдіяльності проводяться з учнями закладу. Класні керівники ведуть журнали реєстрації інструктажів з питань безпеки життєдіяльності, в яких фіксують проведення вступного, первинного та цільових інструктажів; починаючи з 9-го класу учні розписуються в журналі інструктажів. Кожна класна кімната, кабінет, спортивна заламає необхідний перелік документації з питань безпеки життєдіяльності.

Впродовж року класними керівниками проводились бесіди з питань попередження травматизму. Проводились бесіди з безпеки життєдіяльності та безпеки дорожнього руху. Школа брала активну участь в «Рейдах на дорозі», запрошувались працівники ДАІ.

Упродовж навчального року додатково проводилися бесіди з попередження дитячого травматизму напередодні осінніх, зимових, весняних і літніх канікул, проводилися інструктажі з безпеки життєдіяльності і охорони праці під час участі у спортивних заходах.

Напередодні літніх канікул з учнями проведені первинні інструктажі з питань запобігання дитячому травматизму. Серед учнів та їх батьків проведено також роз’яснювальну роботу щодо обмеження часу перебування на сонці, шляхів запобігання сонячних та теплових ударів, дотримання правил поведінки на воді, забезпечення необхідного для здоров‘я дитини водного балансу тощо.

Здобувачі освіти та працівники закладу обізнані з вимогами охорони праці безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, правил поведінки в умовах надзвичайної ситуації і дотримуються їх.

Приміщення школи забезпечені первинними засобами пожежогасіння. По всій школі розміщені плани евакуації у разі небезпеки чи аварії. Для попередження виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо- зимовий період перевіряється температурний режим, дотримується енергозберігаючий режим роботи школи, перед зимовим сезоном перевіряється система опалення, постійно ведеться очистка від снігу території школи, попередження травм при падінні (посипається сумішшю від льодяної корки).

У школі створені умови для здорового та якісного харчування: належний матеріально-технічний стан харчоблоку та їдальні; дотримання санітарно-гігієнічних вимог приміщень для приготування їжі та їдальні; столи, стільці, місця для видачі готових страв є чистими та регулярно миються.

Школа забезпечена в повному обсязі дезинфікуючим засобом “Біохлор”, рідким милом з асептичною дією ТМ “Бджілка”, засобами для миття підлоги та обладнання.

Щорічно покращується матеріальна база школи. Упродовж 2021-2022 навчального року за бюджетні кошти для школи придбано необхідні меблі, дидактичні матеріали та обладнання, комп’ютерне обладнання,  матеріали для проведення ремонтних робіт, господарський інструмент,

шкільна документація, канцтовари, медикаменти.

 

 

Атестація педагогічних працівників

 

Атестація у 2021/2022 навчальному році здійснювалась за затвердженим планом. Під час проведення атестації не було допущено порушень щодо дотримання Положення про атестацію. Випадків зниження в атестаційний період кваліфікаційної категорії чи позбавлення педагогічного звання не було. Безконфліктність організації й проведення атестації забезпечується доброзичливими взаєминами між педагогами, які атестуються, та членами атестаційної комісії, готовністю їх до конструктивної та результативної роботи, відкритістю планування та дотримання норм і правил проходження атестації, залучення до атестації широких кіл громадськості. У 2021-2022 навчальному році атестувалось 3 педагоги. Кваліфікаційну категорію присвоєнно педагогічне звання  «старший вчитель» -1 вчителю, встановлено кваліфікаційну категорію «Спеціаліст ІІ категорії» для 1 вчителя.

                                                                                                     Організація    харчування   та    медичного обслуговування учнів і педагогічних працівників.

 

Якісне і здорове харчування дітей – одна із умов здоров’я, розвитку та успішного навчання дітей. Школа, в якій дитина проводить більшу частину свого часу, має дбати про забезпечення умов для якісного і здорового харчування, а також формувати в учнів стійкі навички здорового харчування. Завдання нашої школи – не лише створити належні умови для харчування, а й докласти зусиль, щоб дітям хотілося харчуватися у шкільній їдальні.

Щоб створити у закладі умови для здорового, якісного харчування, адміністрація школи постійно контролює належний матеріально-технічний

харчоблоку та їдальні, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, засвідчення підписом керівника щоденного меню, щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання, дотримання термінів реалізації і технології виготовлення страв.

У 2021-2022 н.р. безкоштовне харчування було організовано для 52 учнів початкової школи, 12 дітей пільгових категорій.

 

 

Надання соціальної підтримки та допомоги дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

 

На виконання Законів України «Про охорону дитинства», «Про освіту»,

«Про загальну середню освіту», з метою вдосконалення роботи з забезпечення соціально-правових гарантій дітей пільгового контингенту, їх захисту, створення необхідних умов для повноцінного та різностороннього їх розвитку в школі проводилась робота щодо створення сприятливих умов для розвитку дитини, налагодження зв`язків і партнерських відносин між сім`єю та школою. Робота з даного напрямку здійснювалась відповідно до річного плану роботи школи, плану виховної роботи. На початку навчального року було підготовлено банк даних соціально незахищених категорій дітей, який у ході освітнього процесу змінюється та поновлюється в залежності від кількісного складу учнів кожної визначеної категорії.

В школі у 2021-2022 навчальному році навчалися  4 дітей-сиріт, та 2 учнів з інвалідністю, 42 дітей з багатодітних сімей, 12 дитина з малозабезпеченої сім’ї, 3 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи  та 3 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

Постійно оновлювався банк даних дітей пільгових категорій. Ця робота проводилася на підставі відповідних документів класними керівниками. Діти пільгових категорій відвідували гуртки та секції, брали активну участь в житті школи: в шкільних та класних виховних заходах, конкурсах, вікторинах, спортивних змаганнях. Складені соціальні паспорти учнів пільгових категорій .

Робота із зверненнями громадян

 

У 2021-2022 навчальному році було отримано 15 звернень і розглянуто під час особистого прийому громадян директором школи. Усі звернення, які надійшли, були вчасно розглянуті і про результати було повідомлено заявникам.

 

 

*

Переконана, що спільними зусиллями наша школа буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне майбутнє народжується в якості сьогоднішньої роботи.

Висловлюю всім вдячність за творчу і сумлінну працю.

Сподіваюся, що набутий вами досвід вирішення освітніх проблем забезпечить успішну практичну реалізацію завдань і викликів, які стоять перед нашою школою.

Бажаю усім вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків, миру й  швидкої Перемоги!

 

 

З повагою, С. А.   Симіцька

 

Переглядів: 135 | Додав: shepel_teacher | Дата: 28.06.2022 | Коментарі (0)

Переглядів: 135 | Додав: shepel_teacher | Дата: 19.05.2022 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 10 11 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні сайти

Shepel © 2024 | Безкоштовний хостинг uCoz